Review: Lilla Berlin – Leva life

Lilla Berlin - Leva lifeLilla Berlin – Leva life by Ellen Ekman
My rating: 4 of 5 stars

The third collection with Ellen Ekman’s comic strip Little Berlin (Little Berlin), and it is evident that Ekman has developed the strip, making it more diverse and allowing for more development of the various characters. It is still biting satire of our times and the world of a younger, urban Swedish generation. At the same time, it is a bit repetitive and sometimes too chatty in the dialogue. While reading, it becomes clear that these comics were designed to be read one by one in a newspaper, and overall it gets a bit too much and I needed to pause and read on later, as I got a little tired of the concept.

Swedish:

Den tredje samlingen med Ellen Ekmans strippserie Lilla Berlin, och det är tydligt att hon utvecklat serien som är mer varierad och innehåller mer utveckling av de olika figurerna än tidigare. Det är också fortfarande pricksäker, bitande satir över vår samtid och en yngre, urban generation. Samtidigt är det lite repetitivt och bitvis väl pratigt. Det blir helt enkelt tydligt att dessa serier är gjorda för att läsas en och en i en tidning, och sammantaget blir det lite mycket och man behöver pausa och läsa vidare senare eftersom man blir lite mätt på konceptet.

View all my reviews