Review: Benny Björn tänker utanför ramarna

Benny Björn tänker utanför ramarnaBenny Björn tänker utanför ramarna by Philippe Coudray
My rating: 4 of 5 stars

The second collection of the French children’s comics Benjamin Bear/L´ours Barnabé, which is just as strange and at the same time pedagogical as the previous volume. In my review of the first collection Benny Björn på rätt spår I compared this series with the absurd Cowboy Henk, and that impression remains. Fun, unexpectedly drastic and at the same time always with an eye on teaching young readers things about how our world works. So far from dreary educational comics as you can possibly get. Refreshing.

Swedish:

Den andra samlingen med den franska barnserien Benny Björn/L´ours Barnabé, som är precis lika underlig och samtidigt pedagogisk som den tidigare volymen. I min recension av den första samlingen Benny Björn på rätt spår jämförde jag denna serie med den absurda Cowboy Henk, och det intrycket består. Kul, oväntat drastisk och samtidigt hela tiden med ett öga på att lära ut saker om hur vår värld fungerar till unga läsare. Så långt ifrån träiga, pedagogiska serier man kan komma. Uppfriskande.

View all my reviews