Review: Regnballongen

RegnballongenRegnballongen by Liniers
My rating: 4 of 5 stars

 

This is a low-key story of two young siblings who spend a Saturday together, trying to busy themselves, despite the rain falling outside. Nothing much happens and the pace is quiet and laid-back, which is really nice for a change from many action laden comics for adults.

It is quite obvious that the Argentinian artist Liniers has based much of what happens on experiences that he has shared with his own children, and as a bonus there is even a photo of his two daughters who share names with the two main characters. I especially like that the smaller girl walks around and mimics the last word in her bigger sister’s sentences, just like the smaller siblings are wont to do.

A really nice little graphic novel for the youngest readers, or for reading aloud.

Swedish:

Det här är en lågmäld skildring av två små syskon som spenderar en lördag tillsamman och försöker sysselsätta sig, trots att det regnar. Det händer inte precis så mycket och tempot är lugnt och tillbakalutat, vilket är ett välkommet avsteg från många actionladdade vuxenserier.

Det är tydligt att den argentinske serieskaparen Linjers har baserat mycket av vad som händer på upplevelser med sina egna barn, och som bonus finns till och med ett foto på hans två döttrar med samma namn som de två huvudpersonerna. Jag gillar till exempel att den mindre flickan hela tiden gå runt och härmar sista ordet i storasysterns meningar, precis som mindre syskon kan göra.

En fin liten seriebok som passar de allra minsta läsarna, eller som högläsning med stor potentiell igenkänningsfaktor.

View all my reviews