Review: Lönnmördaren

Lönnmördaren ?Lönnmördaren by Raoul Cauvin
My rating: 3 of 5 stars

Yet another volume in the album series Les Tuniques Bleues (The Blue Tunics), and as per usual, it´s a traditional, well-made comic in the classical French-Belgian album tradition. The plot is pretty thin – someone within their own ranks is trying to assassinate General Ulysses S. Grant, and as he becomes more and more paranoid, the rest of the camp is trying to figure out who might be behind it all. Cauvin delivers yet another OK script, but it’s Lambil’s artwork that lifts this album above the average. Not the best album in the series, but well worth reading.

Swedish:

Ännu en i den långa raden av album i serien Blårockarna har getts ut på svenska, och som vanligt är det en traditionell, välgjord serie i den klassiska fransk-belgiska albumtraditionen. Plotten är ganska tunn – någon inom de egna leden försöker mörda general Ulysses S. Grant och han blir mer och mer paranoid medan efterforskningar pågår om vem det kan vara som ligger bakom attentaten. Cauvin skriver som alltid på en hantverksmässigt hög nivå, men det är Lambils fartfyllda teckningar som lyfter serien över genomsnittet. Inte det bästa albumet i serien, men väl värt att läsa.